Sayın Veliler

SAYIN VELİLER

03.11.2015 1673

1- Çocuklarınızı daha iyi tanımak için onları dikkatle gözlemleyin, onlarla konuşun, dinleyin ve değer verin.

2- Çocuklarınızı kardeşi, yakını, komşusu, arkadaşı vb. kişilerle lütfen kıyaslayıp onların heveslerini kırmayınız.

3- Çocuğunuzun eve geldiğinde sürekli derslerini sorgulamak yerine onu dinleyip rahatlamasını sağlamak, başarısını olumlu yönde etkileyecektir.

4- Alan ve meslek seçiminde çocuğunuzun kendi özelliklerini tanımasına ve isabetli tercih yapmasına yardımcı olunuz.

5- Çocuğunuzun motivasyonunu yükseltici, hedefi doğrultusunda onu destekleyici olumlu örnekler veriniz. Özgüvenini sarsacak sözlerden kesinlikle kaçınınız.

6- Çocuğunuza inandığınızı ve güvendiğinizi sürekli hissettirin. Ne olursa olsun çocuğunuzu koşulsuz sevin.

7- Çocuğunuzu tanımak, değerli bulmak çok önemlidir ve çocuğunuzun başarısı için sağlam bir dayanak oluşturur. Bu değer özgüven kazandırır

ama başarısı için verilen değer çocuğunuza özgüven değil "ya başaramazsam?" diyen bir kuşku oluşturur.

Ayrıca :

Çocuğunuzun okula gelirken okulun belirlediği kıyafete uygun olarak giyinmelerine dikkat ediniz.

Kişisel bakım ( beden ve giysi ) temizliğine özen gösteriniz.

Okula gelirken çocuklarınızın; özellikle sabah kahvaltılarını yapmalarına dikkat ediniz.

Devam-devamsızlık durumunu belli aralıklarla kontrol ediniz.

Kaynak: google